Sådan angriber Dansk Supermarked content marketing

Sådan angriber Dansk Supermarked content marketing

Lad os bare være realistiske. Content marketing er ikke en let disciplin. Endnu sværere bliver det, hvis du skal påvirke selve virksomhedens kultur for at realisere idéerne. Blandt de kendte danske virksomheder, som har taget hul på forvandlingen er Dansk Supermarked. På bilka.dk arbejder content marketing teamet på at støtte kunderejsen gennem content.

Retningen er klar og indiskutabel: Content kommer til at spille en afgørende rolle i Dansk Supermarkeds bestræbelser på at vinde kampen om danskernes nethandel. Som supertanker i den danske detail-flåde er Dansk Supermarkeds ambtioner værd at holde øje med.

Men selv om hele besætningen fra kaptajn til matros er enig om kursen mod mere hjælpsomt indhold, sejler supertankeren endnu ikke hurtigt nok mod den nye content havn. I lastrummet har Dansk Supermarked mere end 100 års succes med at skabe og drive effektivt salg i både stormagasiner og supermarkeder, så nethandel og online forbrugeradfærd virker som et ukendt land med fremmede virkemidler.

Dansk Supermarkeds content marketing drejer sig om kunderejsehjulet

Kernen i Dansk Supermarkeds content marketing indsats er kunderejsehjulet. Det minder på Googles Zero Moment of Truth. Dansk Supermarked har blot tilføjet nogle flere punkter.

Kunderejsehjulet er baseret på, at den bedste form for marketing er at give kunden rigtig gode oplevelser.

Kunderejsehjulet er centralt i Dansk Supermarked content marketing

Dansk Supermarkeds content marketing-afdeling beskriver kundens rejse på Bilka.dk med de faser, som en typisk kunde går gennem. I en traditionel købmandstankegang måles succes i, hvor mange varer du kan sælge – og ikke i hvordan kunden oplever den nyindkøbte vare. Kunderejsehjulet er anderledes. Det udmærker sig ved ikke at stoppe, når kunden køber varen og Bilka.dk takker for salget. I stedet er det først efter købet, at kunden for alvor oplever værdi – og det vil Bilka.dk bakke op om.

Samtidig beskriver modellen, hvordan hele organisationen Dansk Supermarked kan understøtte den bedst mulige oplevelse for kunden.

Så når Dansk Supermarked eksempelvis skal sælge drivhuse, er kunderejsehjulet en model til at sikre, at content styrker salget ved at hjælpe kunden gennem alle købets faser. Forretningsmæssigt skal der naturligvis langes nogle drivhuse over disken, men et drivhus er ikke bare et drivhus. Content på bilka.dk inspirerer kunderne, vejleder dem til at finde den rigtige type drivhus af de rigtige materialer og instruerer også kunderne i, hvordan drivhuset skal bruges.

Værdien trumfer transaktionen

For det er først, når kunden oplever værdi for pengene, at de føler at de har gjort en god handel.

At værdien overtrumfer transaktionen er en erkendelse, som langsomt siver ud i hele koncernen. Samtidig bliver det svaret på, hvordan de forskellige afdelinger i den mere end 100 år gamle organisation undgår at bekrige hinanden.

I Dansk Supermarkeds content marketing afdeling er sagen klar. De skal drive en webshop, som kan skabe følelsesmæssige forbindelser med kunderne. E-handel kræver at du er relevant og har høje genkøbsrater – ellers kan det simpelthen ikke lade sig gøre at være en rentabel webshop. Det kræver at kunderne aldrig oplever bøvl, og at de kan stole på bilka.dk og se på shoppen og folkene bag som en ven. Nøglen til det er at tænke på, hvordan godt og relevant indhold kan skabe værdi for kunden hele vejen rundt i kunderejsehjulet.

I Content Marketing Bogen kan du læse meget mere om kunderejsehjulet, om hvordan det bliver brugt i praksis til at sælge flere drivhuse og ikke mindst: hvordan content marketing i Dansk Supermarked bliver udbredt i organisationen. Køb bogen her.